SpareBank 1 SMN - 200 års jubileum

I 2023 feiret hele Midt-Norges SpareBank 1 SMN sine 200 år sammen med regionen. Vi i Fyrverk la bak oss over et år med planlegging av det som skulle bli vårt største, og kanskje også Midt-Norges største arrangement på flere år. Et utrolig spennende og omfattende arrangement, som virkelig har testet både kreative og organisatoriske evner.

Prosjektet ble delt inn i ulike prosjektstrømmer, og du kan lese mer om disse under.

I løpet av jubileet gjennomførte vi både seilas og konserter i Ålesund, Molde, Rørvik, Verdal og Trondheim. Statsraad Lehmkuhl seilte inn i fjordene og la til kai 5 ulike byer. Her var det mange ulike gratis aktiviteter for barna, i tillegg til et sceneprogram med både lokalt og nasjonalt preg. Det var viktig for kunden at de lokale kontorene til SpareBank 1 var engasjert i planleggingen og gjennomføringen av havneprogrammene. På denne måten fikk hele regionen eierskapsfølelse til prosjektet, og det ble også enkelt for oss å bruke gode, lokale leverandører.

I alle havnene hadde vi egne prosjekter for ungdom. Ungdomsprosjektet var flerdelt, og i Rørvik, Verdal og Trondheim gjennomførte vi Innovasjonscamper sammen med FN Sambandet, Ungt Entreprenørskap og MOT Norge. Sammen med samarbeidspartnerne og HK Reklamebyrå ble det utviklet eget materiale tilpasset den regionen innovasjonscampen var i, som la grunnlaget for hva ungdommene skulle jobbe med. I Rørvik samlet vi 300 ungdommer som jobbet med innovative prosjekter rettet mot "havet", mens i Verdal samlet vi 500 ungdommer som jobbet med tema "Inkludering". I Trondheim var hele 1500 ungdommer samlet, der de jobbet med både "havet", "inkludering" og "gjenbruk". 

Under kan du se noen utvalgte bilder fra seilasen og innovasjonscampene.

Da skipet kom til Trondheim ble det invitert til storstilt Jubileumskonsert i Trondheim Spektrum med Matoma, Sondre Justad, Emma Steinbakken, nykommeren Maria Wilhelmine og talentstipendvinner DJ/produsent OKEY. Showet ble ledet av Tete Lidbom og Adelina Ibishi.

Billettene kostet 50 kroner for barn og 100 kroner for voksne og inntektene gikk i sin helhet til veldedige formål. Arrangementet var alkohol- og rusfritt og åpent for alle, og hele 8000 mennesker i alle aldre tok turen til spektrum denne dagen. 

Dagen etter jubileumskonferten ble det arrangert konsernfest for alle ansatte i SpareBank 1 SMN. Hele 1800 ansatte skulle få oppleve Trondheim Spektrum i "ny" drakt. Her ble et spesialdesignet lysshow satt sammen med en skreddersydd leveranse fra Show De Vida, og toppet med en egenkomponert medley fremført av artister fra hele Midt-Norge. Et unikt og spektakulært show som sent vil glemmes.

Se bilder fra både jubileumskonsert og konsernfest under.